Praktisk bolig – inspiration til din bolig

Giv din lejlighed et personligt udtryk

Mennesket vil altid have et behov for at danne en personlig identitet, som man i større eller mindre omfang kan vise omverdenen.

Markører som tøjstil, frisure og bolig er i høj grad med til at vise andre, hvem man er.

Tøjet og frisuren tager man med sig overalt, men boligen står, hvor den står, og den kan hurtigt blive det ultimative symbol på, hvem man er og gerne vil være.

Dog er der desværre mange danskere, der glemmer identiteten i deres hjem og kun omgiver sig med sterile, køns- og glansløse møbler og intetsigende boligtilbehør.

Der er heldigvis masser af måder, hvorpå man kan give sin lejlighed et mere personligt udtryk.

Boligtilbehør er vejen frem

En lejlighed kan hurtigt komme til at ose af personlighed og identitet, hvis bare man forstår at gøre noget ud af den.

Hvis man udelukkende vælger sine møbler, malerier og pyntegenstande ud fra, hvad der er populært eller moderne, vil man ofte skulle skifte det ud, hvilket både er dyrt og mere upersonligt.

Sørger man derimod for at være boligtilbehør, som man rent faktisk kan lide, også selvom det måske ikke er det nyeste og mest moderne, vil man på sigt opleve, at lejligheden i højere grad kommer til at afspejle ens identitet.

Dermed ikke sagt, at der ikke kan ligge identitet i nye ting, men der vigtigste er, at man sørger for at købe ting, man selv kan lide, og som betyder noget for én.

Et lækkert køkken

Køkkenet er efterhånden blevet et rum, det er vigtigt at have styr på.

Det gælder både i forhold til boligtilbehør som flotte tekander, kassedåser og håndklæder, men det gælder også den generelle indretning af køkkenet.

Vælger man at bibeholde køkkenet i lejligheden, som det hele tiden har været, siger det én ting om ens person, mens man skaber en anden fortælling ved at rive det ned og få sig et splinternyt køkken af højeste kvalitet.

Ting som struktur, orden og organisering er vigtige identitetsmarkører i alle boliger, og det er også en måde, hvorpå man kan udtrykke sig via sit køkken.

Man kan vise meget af sig selv ved at have et velorganiseret køkken, men ligeså meget ved at have et køkken, hvor der er plads til rod.

En gennemført bolig

Det måske allermest markante, der kendetegner en bolig med masser af identitet, er, at den er gennemført i sit udtryk.

Omvendt kan man sige, at det også siger noget om én, hvis den ikke er gennemført over hele linjen, men typisk er det vigtigt at holde stilen.

Det kan man især gøre ved at indrette sig med boligtilbehør, som ikke adskiller sig rent stilmæssigt alt for meget fra det, man ellers har.

Om det så er kopper, fade, duge, tallerkener eller generelle brands, man vælger at fokusere på, er op til én selv.

En lejlighedens indretning og boligtilbehør er i høj grad et spejl af den person, der bor der, og der er derfor ikke noget rigtigt eller forkert svar på, hvordan den skal se ud.

Leave a comment for: "Giv din lejlighed et personligt udtryk"

Tag Cloud