Praktisk bolig – inspiration til din bolig

Passivhuse gør det selv

Læs om de mange fordele (foto ltm.dk)

Læs om de mange fordele (foto ltm.dk)

Det handler om at gennemtænke den arkitektoniske ramme, så dets totaløkonomi bliver så god som mulig. Det er for de flestes vedkommende et ret så omfattende og ambitiøst et projekt at give sig i kast med på egen hånd, hvorfor mange henvender sig til arkitektfirmaer med den type viden og værdisætninger. I samråd med dem finder man ofte ud af, at passivhuse er en god løsning, som om omfatter et lavt energiforbrug, da de ikke behøver nær så meget opvarmning – faktisk kun omkring en femtedel og et mindre samlet elforbrug, da også dette behov er stærkt formindsket. Det lyder lidt utroligt, næsten som eventyr eller en joke, men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Passivhuse er bobler, der holder

Indeklimaet er et af de store plusser ved at bo i passivhuse. I vintermånederne holdes varmen inde gennem tæt isolering og gennemtænkt placering af huset i forhold til solen. Byggematerialer og den tætte isolering sørger for at der ikke er overfalder der bliver kolde og træk, der sniger sig indenfor. Om sommeren gælder det modsat at varmen holdes ude. Byggestilen er meget moderne og kræver virkelig et gennemtænkt byggeri med baggrund i ekspertviden. Men tænk sig at man på den måde kan bo i sin helt egen, perfekt tempererede boble. Boble er ikke en misvisnende metafor, på nær i henhold til holdbarhed, for passivhuse rummer den bedste indeklima med størst mulig afskærmning af forurening udefra. Det er virkelig et rent og sundt sted at opholde sig.

For lige at opsummere, så er de aktive gevinster ved at bo i passivhuse følgende: Du sparer penge, skåner dit helbred for forurening og miljøet for overlast og bebor samtidig et hus, som fuldt ud afspejler tidsåndens forkærlighed for bæredygtige løsninger; det er sten på sten, et manifest der råber: Jeg vil en bedre verden!

Træf arkitekter med ekspertviden om passivhuse her

 

Læs mere om lavenergihuse her:

Et lavenergihus er en fornuftig og smart investering

Passivhus er en løsning der peger ind mod fremtiden

Comments on: "Passivhuse gør det selv" (1)

Leave a comment for: "Passivhuse gør det selv"

Tag Cloud