Praktisk bolig – inspiration til din bolig

Hvis dit barn også kan og vil selv – så anskaf en skammel

Før eller siden vil de små hellere bruge en skammel (foto traevarer.dk)

Før eller siden vil de små hellere bruge en skammel (foto traevarer.dk)

Forældre frygter den. Trodsalderen. Tidspunktet, hvor ens barn, der tidligere har været en lille ubehjælpsom størrelse, pludselig kræver medbestemmelse. De kan selv (i egen optik, i alt fald) og de vil selv. Det kan godt byde på nogle sammenstød. Som forælder skal man pludselig omstille sig på, at den lille purk, der hidtil har været dybt afhængig af en, er blevet en lille selvstændig størrelse, et menneske med personlighed, der vil have noget at skulle have sagt i alle henseender. Det kan være svært at overbevise den lille om, at mor og far ved bedst – og man skal også vælge sine kampe med omhu. Når et barn forsøger sig med noget, og forsøget tilmed lykkes, vokser barnets selvtillid – og det skal man som forælder opmuntre til.

Skammel til succes

Derfor kan det godt betale sig at investere i nogle små, simple ting, der gør, at barnet lettere får succes med de ting, som han/hun giver sig i kast med. Her er en skammel et rigtig godt eksempel. Èn af grundene til, at børn ikke kan en hel masse er jo, at de ikke kan nå – de har simpelthen ikke højden. Det kan en skammel hjælpe med at udbedre. Lad fx dit barn finde skamlen frem og selv tage sin tandbørste før sengetid, lad dit barn hjælpe dig med at finde fødevarer til aftensmaden i skabene, lad ham/hende kravle i seng selv osv. Alt sammen små ting, der er med til at helstøbe et individ, der kan selv, fordi barnet opdager, at de godt kan komme i seng uden hjælp fra mor eller far. Skab små succesoplevelser for dit barn.

Du kan gå på jagt efter en skammel i plastic eller træ. Træ er et meget holdbart materiale, og mange forældre vil sikkert også synes, at det kønnere end plastic alternativet. Til gengæld vil en plastskammel typisk være lidt billigere – men kig dig for, træ fås også til gode priser!

Find en skammel hos traevarer

Leave a comment for: "Hvis dit barn også kan og vil selv – så anskaf en skammel"

Tag Cloud