Praktisk bolig – inspiration til din bolig

Få en god nats søvn med den rigtige hovedpude

Pude (foto: dunlopillo.dk)

Pude forbedrer nætterne og afslapningen (foto: dunlopillo.dk)

Mennesket sover i gennemsnit omkring en tredjedel af livet, men alligevel er mange mennesker bekendte med at vågne op efter en lang nats søvn, og så slet ikke føle sig hverken udhvilet eller frisk. I mange tilfælde er det fordi de ikke er klar over, hvordan man bedst passer på sin krop når man sover. Og det er faktisk vigtigere end man lige går og tror! I løbet af dagen skal vi være friske og aktive og det nedbryder cellerne i kroppen og i hjernen. Om natten, mens vi sover, genopbygges disse så vi ikke er i et underskud.

 

Drøm sødt når du sover som på en sky

Vi skal kunne tage imod og bearbejde alle de indtryk og oplevelser dagen bringer, og det kræver at vi ind i mellem tager en pause så hjernen får ro og hvile. Hvis vi ikke kan gøre dette, kan det få negative konsekvenser for fx hukommelsen. Men i stedet for at skynde sig at få lægen til at skrive alverdens recepter på en masse sovemedicin, er det vigtigt at tage et kig på det udstyr man egentlig sover med. Din hovedpude betyder nemlig en del når du sover. Du kender sikkert det med at sove i en fremmed seng på sommerhusturen, og virkelig savne din gamle hovedpude. Man mærker det lynhurtigt i hele kroppen og i nakken, og så er det altså på tide at lave en udskiftning.

 

En god hovedpude kan give en god nattesøvn

Hvis du belaster nakke og ryg når du sover kan det gå hen og blive en vedvarende smerte, så meget at det nemlig forstyrrer søvnen. Får du derimod en god hovedpude hvor du ligger behageligt og ikke belaster nakken, er det let at mærke at søvnen forandrer sig til det bedre. Hovedpuden bør nemlig understøtte nakke og hoved og være behagelig for brugeren. Derfor er det vigtigt at vælge både den rigtige seng, men også den rigtige hovedpude for at få det meste ud af nattesøvnen.

 

Læs mere om udvalget af hovedpuder her!

 

Se også:

Hvis ikke du kan finde din drømmebolig, så byg selv hus

Skab din perfekte drømmeverden med personlige puder

Leave a comment for: "Få en god nats søvn med den rigtige hovedpude"

Tag Cloud