Praktisk bolig – inspiration til din bolig

En altan åbenbarer himlen, parkerne og naboerne for hjemmet

Altan (foto: minaltan.dk)

Altan (foto: minaltan.dk)

En altan er det sted, hvorfra man skue ud i det flotte og vidunderlige miljø, som man er omringet af. Vi er alle sammen et sted i verden. Det vil altså sige, at vi allesammen befinder os et eller andet sted med et eller andet omkring os. På et mere generelt plan kan man sige, at vi altid forstår os selv kontekstuelt og i relation. Det handler om at kunne se sig selv i en dialektisk relation til sin omverden.

Kontekst og bestemmelse

Der er ikke noget selv, der bare er, ligesom der aldrig er nogen tanke, der bare opstår. Alt opstår i et slags hav, der anskueliggør som en slags mulighedsbetingelse vores følelser, tanker og behov. Det handler om at kunne få de bedste ud af disse relationer. Se dem klarest muligt. I det abstrakte tankemæssige plan tager man sig en uddannelse for at kunne administrere de forskellige muligheder, der melder sig i karrieren som begrebsmæssige tanker. Man giver dem simpelthen et ansigt på den her måde. Et ansigt, der som dette melder sig på vegne af en milliard forskellige indtryk har noget en særlig gestus, og vi ved, hvordan vi skal behandle den. Men dette overblik er kun muligt for så vidt, at vi forstår at administrere den i forhold til os.

Altanens åbning af verden

Lidt på samme måde er det med en altan. Den er mulighedsbetingelsen for at kunne se sig selv og sit hjem i relation til noget andet. Dette andet er de nærmiljø af bebyggelse og grønne arealer, der er i nærheden. Hvad er det for en nærhed, der melder sig. Det er en nærhed af smukke og skønne tanker, idealer og muligheder. Det er søde drømme og smukke gensyn med en omverden, der som regel tilbyder muligheder, når man sidder på sin altan en smuk søndag morgen og nyder sin kop kaffe.

 

Se mere om en god altan her

 

Læs mere om altaner her:

Nyd livet og hverdagen med altaner!

Altaner i stål – dit pusterum fra hverdagens stress og jag

Comments on: "En altan åbenbarer himlen, parkerne og naboerne for hjemmet" (1)

  1. […] En altan åbenbarer himlen, parkerne og naboerne for hjemmet […]

Leave a comment for: "En altan åbenbarer himlen, parkerne og naboerne for hjemmet"

Tag Cloud