Praktisk bolig – inspiration til din bolig

Sådan tjener du penge på din bolig

Man skulle ikke tro det var muligt, men du kan faktisk tjene penge på din bolig, og hvis du ikke har tænkt over det før, så kan du med ro i sjælen i hvert fald gøre det nu.

Virkeligheden er den, at der er mange penge at tjene på at eje fast ejendom, det skal bare gøres rigtigt, og naturligvis kan du være bekymret for hvad det kommer til at medføre at besvær og relaterede omkostninger, men det er bestemt muligt!

Du behøver hverken leje den 100% ud eller sågar leje den ud på heltidsbasis, mindre kan også gøre det.

Tjen penge på bolig: Nogle eksempler

  • Som feriebolig – hvis du bor et attraktivt sted i Danmark, så kan der være penge at hente ved at leje din bolig ud, og tænk på hvor mange millioner der hvert år bruges på at leje huse og lejligheder at holde ferie i. Metode er meget simpel, via hjemmesider kan du udleje din bolig ud og få den fremvist for gæster på nettet.
    Du kan gøre det med din helårsbolig og du kan i virkeligheden også gøre det med en ejendom der er specifikt købt til formålet, hvis du fx køber et sommerhus og ikke bruger det selv, så kan du leje det ud det meste af året og tjene på det, eller i hvert fald nedsætte driftsudgifterne.
  • Du kan sætte din bolig i stand – ved at renovere din helårsbolig, så øger du ejendomsværdien, og det er nok i virkeligheden en af de mest brugte metoder til at forøge værdien, hvor der også kan være noget at hente i forhold til både energitilskud og håndværkerfradrag, for ikke at tale om reduktion af energiforbruget.
  • Tjen penge gennem udlejning – der er allerede mange ejendomme, hvor der beliggende på grunden allerede ligger et mindre hus som et supplement til det større, og hvorfor ikke leje det ud, eller du kan overveje at få et gæstehus opført, og så leje det ud – hvor indtægten fra det lejede formodentligt kan dække finansieringsomkostningerne, samtidig med at det forøger husets samlede værdi!
  • Tjen penge ved at tage et lån i friværdien og placer pengene i fx aktier – denne metode kræver at du kan låne i husets friværdi, hvilket så kan gøres til en favorabel rente, hvorefter beløbet placeres i fx aktier, der normalt giver et noget højere afkast, og du scorer så forskellen mellem renten på lånet og afkastet af aktierne, du får så også fradrag for de renter og administrationsbidraget der er på lånet.

Hvordan du vil tjene penge på din ejendom, er helt op til dig og dit temperament, bare du sætter dig grundigt ind i reglerne, og husker at få regnet på tingene inden du sætter en hel masse i gang.

Men uanset hvad du vælger, så er der masser af potentiale, og du behøver jo ikke nøjes med at gøre en af tingene, men kan i virkeligheden kaste dig ud i flere af ovenstående initiativer.

Leave a comment for: "Sådan tjener du penge på din bolig"

Tag Cloud